Ravnateljica Zorana Bašić i ujedno voditeljica projekta Erasmus + “Obrazovanje uz rad u fizikalnoj terapiji” i nastavnik Dragan Šupe, boravili su 6. i 7. srpnja 2017. u pripremnom posjetu partnerskoj ustanovi – Thermani Laško u Sloveniji.

Dočekali su nas predstavnici partnerske ustanove, voditeljice prodaje gđe. Katica Škrinjar i Maša Pliberšek.

Nakon izvrsnog iskustva kojeg smo imali u Celju prošle godine s dentalnim tehničarima, projektni tim škole u suradnji s Zdraviliščem Laško osmislio je projekt obrazovanja fizioterapeutskih tehničara u trajanju od 14 dana u završnim razredima sa svrhom implementacije europske obrazovne dimenzije u obrazovnu uslugu nositelja projekta i razvoja tržišno orijentiranih obrazovnih programa koje provodi Srednja škola Dental centar Marušić u suradnji sa slovenskom tvrtkom Thermana d.d. Laško.

Dugoročno, projekt ima za cilj stvoriti komunikacijski kanal koji će omogućiti nove prilike za zapošljavanje završenih fizioterapeutskih tehničara u Sloveniji, ali i povećanu konkurentnost istih na hrvatskom tržištu rada.

Cilj pripremnog posjeta bio je dogovoriti detalje i provjeriti na licu mjesta kapacitete partnerske ustanove za obavljanje ovog zahtjevnog posla, a rezultat je dogovor o terminu odlaska prve grupe učenika na stručnu praksu te nadasve pozitivni utisci o mogućnostima koji se otvaraju, kako u ovom projektu, tako i u budućim projektima naše škole.

Voditeljica projekta
Zorana Bašić, prof.

Ova publikacija je ostvarena uz financijsku potporu Europske komisije.
Ova publikacija odražava isključivo stajalište autora publikacije i Komisija se ne može smatrati odgovornom prilikom uporabe informacija koje se u njoj nalaze.

 

Comments are closed.