Učenici 4.d razreda bili su na strukovnoj ekskurziji u okviru projekta mobilnosti nazvanog European Exchange of Experience for Dental Technicians u razdoblju od 1.10. do 16.10. 2011. godine.
U prvom tjednu aktivnosti od 2.10 do 9.10. bili su smješteni u Schkeuditzu i u organizaciji Vitalisa GmbH upoznali su se sa sistemom školovanja u Njemačkoj te posjetili vježbenički centar Berufsbildungswerk Leipzig GmbH u Leipzigu, tvrtku Straumann GmbH u Markkleebergu, vježbenički centar Bildungs-und Technologiezentrum Handwerkskammer Halle u Halleu.
U sklopu upoznavanja kulturnih vrijednosti posjetili su Dresden (Kreuzkirche, Frauenkirche, Schlosspalast i Zwinger); Leipzig (Uniriese, Augustusplatz, Mädler pasaž, St. Nikolai kirche, crkva sv. Tome, Anatomski institut i Muzej farmacije); Berlin (Kurfürstendamm, Memorijalna crkva cara Williama, Reichstag, Brandeburška vrata, spomenik Holokaustu, Potsdamer Platz, Checkpoint Charlie).
U drugom tjednu aktivnosti od 10.10 do 15.10. učenici su bili smješteni u Feldkirchu, a strukovnu praksu su obavljali u tvornici Ivoclar Vivadent u Schaanu, Liechtenstein.
Prva dva dana učenici su imali predavanje Uvod u BPS (Biofunctional Prosthetic System) a nakon toga na radionici odradili analizu modela i postavljanje zuba u vosku koristeći SR Phonares NHC. Druga dva dana su imali predavanje Uvod u IPS e.max All-Ceramic System. Nakon toga su na radionici u keramici radili krunu donjeg lijevog pretkutnjaka u IPS InLine One, te krunu prednjeg gornjeg desnog sjekutića u tehnici IPS e.max Press layering.
Peti dan su učenici išli u razgledavanje Vaduza, glavnog grada Liechtensteina (Muzej suvremene umjetnosti, Gradska vijećnica).

 

Comments are closed.