U ponedjeljak 28.10. 2013. i u srijedu 30.10.2013. na vanjskom igralištu ispred škole, pred stotinjak navijača i navijačica odigravale su se utakmice malonogometnog prvenstva Srednje škole Dental centar Marušić.

Ždrijeb natjecanja je bio poludirigiran, odnosno prvi i drugi razredi su davali jednog finalista, a treći i četvrti razredi drugog finalista. Također, 3d je bio izravno u polufinalu kao prvak škole od prošle godine 2012./2013.

Tri četvrfinalna susreta pružila su nam mnogo golova, akcija, atraktivnih poteza, ali ne i rezultatsku neizvjesnost. 2d je sa 6:0 sa turnira ispratio 1.f, i tako najavio napad na titulu. Dok je 2.f sa naizgled teških 2:1 pobijedio 1.d. Fizioterapeuti su imali sigurnih 2:0 do zadnjih 30 sekundi, da bi tada zubni tehničari zabili počasni pogodak. Već tada se vidjelo da 2.f, koji je prije turnira slovio za favorita prvenstva škole, nije u optimalnoj formi. Odnosi unutar svlačionice bili su vidno narušeni.

U polufinalu ih je dočekao 2.d. Spreman, motiviran i u punoj formi, na krilima Ivana Bobana, igrača utakmice Boža Žarka i Ivana Vuke na vratima, sa turnira je sa velikih i neočekivanih 7:2 ispratio favorizirane zvijezde. U drugom djelu ždrijeba 3.d se 3:0 pobjedom prošetao do finala sa jasnim namjerama o obrani titule.

U finalu smo vidjeli najbolju utakmicu turnira, neizvjesnu do samog kraja. Dvadeset i pet minuta bespoštedne borbe. Pregršt prigoda i mogućnosti na obje strane. Ipak obrana 2.d na čelu sa Josipom Dadićem izdržala je snažne napade starijih kolega i u posljednjih 5 minuta sa nekoliko kontranapada preko Žarka, Bobana i u finalu disponiranog Glodića zabila 3 pogotka za 4:1. Konačnih 4:2 postavio Vučemil na samom kraju utakmice.

Prvake sada čeka teži dio zadatka, a taj je utakmica protiv profesora srednje škole Dental centar Marušić, predvođenih brzim, agilnim i okretnim ravnateljem Zelićem, te profesorom Stipićem kao kapetanom momčadi.

Momci sretno !

Siniša Stipić, prof


 

Comments are closed.