Popis želja naših učenika u predblagdansko vrijeme se svake godine obogati za barem jednu želju više, a taj popis naši srednjoškolci, poput svojih vršnjaka i brojne djece, adresiraju svojim roditeljima koji ga se svake godine potrude ispuniti.

Naši učenici su se ove godine pojavili i u ulozi realizatora želja poput svojih roditelja darujući svoje sugrađane.

Dan uoči Badnjaka, učenici 2. D razreda Dental centra Marušić Antonio Malenica, Marko Zovko, Anton Marušić i Marija Burečić, zajedno sa ravnateljem Ivicom Zelićem su unijeli tračak Božićnog svijetla u Dom za nezbrinutu djecu „Maestral“ u Splitu, poklonivši štićenicima doma televizor. Televizor je preuzeo ravnatelj doma „Maestral“ Miljenko Grabar. Navedeno će koristiti štićenici doma.

Po dolasku u školu naši srednjoškolci nisu skidali osmijeh s lica, jer je lijepo činiti dobro što su i sami potvrdili u obećanju danom ravnatelju da će se popraviti u ponašanju, da će marljivo raditi i učiti, ali i sudjelovati u nizu humanitarnih akcija za pomoć najpotrebitijima.

Učenici svih razreda sudjelovali su u prikupljanju pomoći za djecu iz doma „Maestral“, ali i u prikupljanju pomoći za splitske obitelji koje prema popisu Centra za socijalnu skrb ne bi mogli proslaviti blagdane, blagujući za punim stolom. Prikupljena pomoć za socijalno ugrožene obitelji dostavljena je danas u prostorije Centra za socijalnu skrb.

Na ovaj način, učenici i djelatnici pokazali su solidarnost u izvornom značenju.

Čestit Božić

 

Comments are closed.