U ovom tjednu završavaju pripreme učenika i nastavnika za odlazak na stručnu praksu u Frankfurt od 1.-14.3.2014. u sklopu projekta “Internacionalizacija obrazovanja u srednjoj strukovnoj školi DCM” sufinanciranog od strane Agencije za mobilnost i programe EU kroz program Erasmus+. Kao prva škola u RH, koja obrazuje učenike unutar zdravstvenih zanimanja, učenicima je osigurano obavljanje stručne prakse i praktične nastave u jednom od najvećih gradova Njemačke – Frankfurtu. U renomiranim zubotehničkim laboratorijima, učenici će koristit tehnologiju izrade zubnih nadomjestaka kakva se primjenjuje na njemačkom tržištu. U pratnji će im biti nastavnici Marija Pavlinović, dr.med.dent, Davor Ezgeta, dent.th, Marija Tomić, prof. i Zorana Bašić, prof.

Tijekom ove školske godine, učenici 4. razreda zanimanja dentalni tehničar, prošli su pripremne aktivnosti za samo sudjelovanje u ovom projektu, od samog učenja njemačkog jezika, stručnih priprema za rad u okviru njemačkog radnog prava do edukacije o kulturi samog društva.

U sklopu samih priprema, održan je i III. roditeljski sastanak, u ponedjeljak, 23. veljače 2015. (prezentacija pogledajte ovdje).

Sigurni smo da im je ovo izvrsno radno iskustvo te da će nova znanja i vještine, a nadasve radnu etiku, zadržati po povratku u Školu te prenijeti je na ostale kolege, ali i po izlasku iz Škole, na tržište rada.

Veselimo se stjecanju novih znanja i vještina!

Sretno!

Ravnatelj
Ivica Zelić, prof.

 

Comments are closed.