Agencija za strukovno ovbrazovaje i obrazovanje odraslih već dvanaestu godinu zaredom organizira Tjedan cjeloživotnog učenja – nacionalnu obrazovnu kampanju koja na jednostavan način kroz neposrednu komunikaciju s građanima potiče ostvarenje ideje o promoviranju učenja i obarzovanja.

Aktivnosti su započela 1. listopada 2018. gdje se i naša škola predstavila kao ustanova za obrazovanje odraslih, ali i za cjeloživotno učenje.

Privatna srednja zdravstvena škola do sada je odškolovala 800 učenika redovnog obrazovanja u zanimanjima dentalni tehničar, fizoterapeutski tehničar, dentalni asistent te 160  polaznika obrazovanja odraslih – prekvalifikacija – dentalni tehničar, fizioterapeutski tehničar, dentalni asistent; usavršavanje – zubni tehničar – specijalist fiksne protetike i dentalni asistent

Ovdje smo imali priliku svim zainteresiranima predstaviti  nastavne programe i zanimanja, sve aktivnosti i projekte mobilnosti u kojima je naša škola sudjelovala te još sudjeluje.

U školskoj godini 2017./2018. Srednjoj školi DCM odobren je projekt mobilnosti u ERASMUS+ fondu „Obrazovanje uz rad u fizikalnoj terapiji” vrijedan 35 960 Eura koji je uvelike pridonio kvaliteti obrazovanja fizioterapeutskih tehničara.

Nakon izvrsnog iskustva kojeg smo imali u Celju s dentalnim tehničarima, projektni tim škole u suradnji s lječilištem Laško osmislio je u prošloj školskoj godini projekt obrazovanja fizioterapeutskih tehničara u trajanju od 14 dana u završnim razredima sa svrhom implementacije europske obrazovne dimenzije u obrazovnu uslugu nositelja projekta i razvoja tržišno orijentiranih obrazovnih programa koje provodi Srednja škola Dental centar Marušić u suradnji sa slovenskom tvrtkom Thermana d.d. Laško.

Tijekom dva tjedna učenici, a tijekom jednog tjedna i nastavnici, imali su priliku vidjeti iznimno kvalitetno organizirano lječilište gdje su produbili dosadašnja naučena znanja i imali prilike razviti vještine rada unutar struke. Osim svojih radnih obaveza koje su bile značajne, našli su vremena za kulturološke aktivnosti – posjet gradovima Celju, Mariboru i Ljubljani (preko vikenda) te kulturnim znamenitostima istih.

U šk.god. 2018./2019. nastavlja se druga godina projekta koja ima isti cilj – usavršavanje fizioterapeutskih tehničara, primjena naučenih znanja i stečenih vještina te otvorene mogućnosti za daljnji napredak unutar struke.

Dugoročno, projekt ima za cilj stvoriti komunikacijski kanal koji će omogućiti nove prilike za zapošljavanje završenih fizioterapeutskih tehničara u Sloveniji, ali i povećanu konkurentnost istih na hrvatskom tržištu rada.

Natječaj za izbor kandidata je u tijeku te i ove godine očekujemo uspješan nastavak suradnje i ostvarivanje svih planiranih ciljeva i aktivnosti.

 

Comments are closed.