Ravnatelj Ivica Zelić i koordinator projekta “Internacionalizacija obrazovanja u srednjoj strukovnoj školi DCM” (IOSS)  Dragan Šupe, boravili su 8. i 9. rujna 2014. u pripremnom posjetu partnerskoj ustanovi – Hrvatskom gospodarskom savezu u Frankfurtu.

Naša je delegacija dočekana od strane predstavnika partnerske ustanove, voditelja gdina. Marija Šuška te voditeljice projekta s partnerske strane, gđe. Natalije Čičković te je partnerska ustanova prezentirala svoje višegodišnje iskustvo vođenja učenika iz RH u sličnim projektima na širem području grada Frankfurta.
Podsjetimo, cilj ovog projekta je osigurati strukovnu praksu učenicima koji su završili nastavni plan i program 3. razreda zanimanja dentalni tehničar u inozemstvu. U sklopu ovog projekta učenici će provesti 15 dana u Berlinu (Njemačka) te dobiti iskustvo u radu po najvišim europskim standardima koje provode Zubotehnički laboratoriji u Berlinu, u potpunosti o trošku EU.

Cilj pripremnog posjeta bio je dogovoriti detalje i provjeriti na licu mjesta kapacitete partnerske ustanove za obavljanje ovog zahtjevnog posla, a rezultat je dogovor o terminu odlaska prve grupe učenika na stručnu praksu te nadasve pozitivni utisci o mogućnostima koji se otvaraju, kako u ovom projektu, tako i u budućim projektima naše škole.

Koordinator projekta
Dragan Šupe, prof.

 

Comments are closed.