Dana 30.9.2015., našu školu je po drugi put u dvije godine posjetio prof. Earl Straight iz West Virginije. Profesor je u školskom odboru Srednje škole Morgantown te dugogodišnji predavač engleskog jezika i novinarstva. Kako ga vežu izrazito prijateljski odnosi s našom školom, s čijim se radom imao prilike upoznati već prije dvije godine, i kako je od tada redovito u kontaktu s učenicima preko maila i facebooka, profesor je u školu došao pripremljen s prezentacijama i simboličnim poklonima koje je podijelio učenicima.

Nastava je taj dan bila prilagođena profesoru, stoga je velika većina razreda taj dan imala engleski jezik. Teme su bile aktualne: sistem školstva u Americi, život u školi, različite aktivnosti vezane za školu, suživot različitih vjera i sve ono što je naše učenike zanimalo.

Za vrijeme jedne pauze odveli smo profesora s 3.f razredom na pizzu u pizzeriju Podion. Navečer su učenici 3.f iznenadili profesora šetnjom i razgledavanjem znamenitosti našeg grada gdje su proveli ugodno vrijeme u razgovoru i druženju. Profesor Straight je školi uputio poziv da dođe u posjet njegovoj školi u West Virginiji.

 

Comments are closed.