DCM predstavio novi program Wellness terapeut

U Srednjoj školi Dental centar Marušić jučer je pred mnogobrojnim učenicima, roditeljima i gostima svečano predstavljen program fakultativnog predmeta “wellness terapeut” koji će biti u ponudi škole od školske godine 2019./20. za sve buduće fizioterapeutske tehničare.

“Program je  nastao kao plod dugogodišnje suradnje s jednim od najboljih lječilišta i wellness centara u Europi- Thermanom Laško”- s ponosom govori ravnateljica škole Gordana Radnić. Nadodala je da je program osmišljen od strane nastavnica škole u suradnji s vrhunskim stručnjacima iz Thermane, a rezultat je projekta mobilnosti koji je škola provodila zadnje dvije godine financiranog iz fonda ERASMUS+.

“Cilj projekta mobilnosti „Obrazovanje uz rad u fizikalnoj terapiji”  u suradnji sa slovenskom tvrtkom Thermana d.d. Laško za školu je bila implementacija europske obrazovne dimenzije u obrazovnu uslugu i razvoj tržišno orijentiranih obrazovnih programa. U projektu je sudjelovalo 20 učenika/polaznika 3. i 4. razreda i više školskih djelatnika od kojih su dvije nastavnice stručnih predmeta sudjelovale u programu obuke u inozemstvu. Učenici koji su sudjelovali u projektu, a koji su se obrazovali u okviru formalnog programa obrazovanja za zanimanje fizioterapeutski tehničar, obavili su dvotjednu praksu u Lječilištu Thermana Laško temeljenu na metodi work-based learning”-pojasnila nam je viša fizioterapeutkinja Irena Ćaleta, koja je u projektu bila mentorica učenicima.

“Stručne kompetencije koje su učenici razvili će dugoročno utjecati na rast njihove kompetitivnosti, a nastavnice su novostečenim stručnim znanjima i vještinama doprinijele modernizaciji postojećih i razvoju novih tržišno orijentiranih obrazovnih programa po uzoru na europski obrazovni sustav što je već unijeto u plan za školsku godinu 2019/20. kroz fakultativni predmet wellness terapije. Sam predmet inovativan je jer se provodi dijelom u školi ,a dijelom u ustanovi primatelju, lječilištu Laško. Na taj način doprinijet ćemo internacionalizaciji obrazovanja u SŠ DCM kroz razvoj prakse za fizioterapeutske tehničare u završnim razredima koji će se realizirati u školi i Thermani Laško u završnim razredima škole.“

U sklopu predstavljanja demonstrirane su u nedavno preuređenom školskom fizioterapeutskom kabinetu i neke tehnike kineziterapije s kojima su se učenici u poznali u Thermani Laško te je predstavljena brošura „Wellness terapija“ u kojoj je predstavljen i kurikul novog predmeta koji će oplemeniti rad s fizioterapeutskim tehničarima.

 

Comments are closed.