Dana 20. kolovoza 2012. nastavnici su sjeli u učeničke klupe kako bi svoja znanja korištenja IT (informacijske tehnologije) u nastavi, upotpunili te savladali korištenje aplikacije e-Dnevnik.
E – Dnevnik je web aplikacija za vođenje razredne knjige u elektroničkom obliku koju je izradio CARNet. Aplikacija ima potpunu funkcionalnost postojećeg učeničkog Imenika i Dnevnika rada, te dodanu vrijednost kroz sustav izvještaja koji omogućavaju analize pri pedagoškom praćenju i izradi izvještaja koji su potrebne za rad Škole.
Kroz aplikaciju, uspostavljen je i sustav obaviještavanja roditelja o izostancima djece, slijedeći radni dan putem e-maila.

Također, napravljena je i aplikacija e-dnevnik za učenike (www.ocjene.skole.hr) koja omogućava učenicima pregled ocjena, bilješki, izostanaka te raspored pisanih provjera znanja putem svog korisničkog imena i lozinke iz sustava HUSO (ime.prezime@skole.hr). Više o aplikaciji (http://www.carnet.hr/e-dnevnik)

U školskoj godini 2012./13. u korištenje e-Dnevnika upustilo se 29 škola u RH koje zadovoljavaju materijalne, infrastrukturne uvijete te spremnost nastavničkog te upravljačkog tijela Škole za uvođenjem novina u sustav obrazovanja. Kao zanimljivost, mogu istaknuti da smo jedina srednjoškolska ustanova u Županiji splitsko-dalmatinskoj koja ispunjava gore navedene uvjete i koja je u potpunosti prihvatila korištenje e-Dnevnika.

Ovim iskorakom, odgojno – obrazovni proces u našoj Školi zasigurno će doprinijeti i daljnjem podizanju kvalitete, kako izvođenja nastave, tako i same Škole.
Također, ovim putem iskazujemo podršku MZOŠ-u u nastojanju uvođenja sustava e-Udžbenika, projektu u kojem ćemo zasigurno sudjelovati u samome početku korištenja.

 

Comments are closed.