PROGRAM USAVRŠAVANJA

Dentalni tehničar – specijalist fiksne protetike

Specijalizacija fiksne zubne protetike temelji se na CAD CAM tehnologiji u našem DEMO centru.

Kao jednu od zanimljivosti, moramo napomenuti da smo jedina ustanova za obrazovanje odraslih u Republici Hrvatskoj koja ima dozvolu za izvođenje programa usavršanja sa nazivom dentalni tehničar, specijalist fiksne protetike od Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa i Ministarstva zdravstva.

Program se sastoji od teoretskog i praktičnog dijela-vježbi koji se održava u učionicama Škole koje su opremljene sa svom potrebnom opremom za izvođenje suvremene nastave.

Teretski dio programa se izvodi u 55 školskih sati od kojih se 20 sati odnosi na nastavni predmet Tehnologija zubotehničkog materijala koji ima za cilj obnovu prijašnjih znanja i nadopunu spoznaja o najnovijim materijalima suvremene protetike.

Preostalih 35 sati se odnosi na nastavni predmet Fiksna protetika koji ima osnovni cilj obnoviti prethodno stečeno znanje te usvojiti najnovije tehnike i metode fiksne protetike.

Naglasak programa je praktično usavršavanje iz fiksne protetike, koji se realizira kroz 300 sati praktične nastave, gdje bi polaznici još jednom obnavljaju prethodno stečene vještine te posebno usavršavaju najnovije tehnike i metode fiksne protetike.

Nastava se održava u zubotehničkom laboratoriju Škole. Raspored teoretskog i praktičnog dijela nastave prilagođava se slobodnom vremenu polaznika te slobodnom vremenu gostujućih predavača i demonstratora.

Nakon završenog programa usavršavanja, predviđen je usmeni ispit iz teoretskog dijela programa, a praktični dio programa se ocjenjuje nakon svake savladane nastavne cjeline.

Nakon završenog programa Škola polaznicima izdaje uvjerenje o usavršavanju, koje se upisuje u e-radnu knjižicu pod nazivom – DENTALNI  TEHNIČAR – SPECIJALIST FIKSNE PROTETIKE.

U nastavu su uključeni i gosti-predavači iz vrlo uspješne firme IVOCLAR iz Lichtensteina. Surađujemo i s tvrtkom Futura Dental iz Zagreba (Vjekoslav Budimir).

Nositelji programa:

  • Ana Matijević, dr.med.dent.
  • Slađana Đuderija, dentalna tehničarka
  • Bartul Marušić, dentalni tehničar
  • Davor Ezgeta, dentalni tehničar
  • Jolanda Mišetić, dentalna tehničarka
 

Comments are closed.