Dana 22. i 23. 02. 2013. u našoj školi, u sklopu nastave programa usavršavanja za specijalistu fiksne protetike, održan je radni tečaj Ivoclar vivadenta, pod vodstvom jednog od trenutno vodećih demonstratora bez metalne keramike, gospodina Vjeke Budimira. Tečaj je bio radni i sastojao se od izrade metal keramike, emax keramike i zirkon.

U prvod danu su svi učenici trećih i četvrtih razreda imali dvosatno pokazno predavanje o realnom radu u praksi i primjeni svih znanja iz morfologije, a posebno iz znanja tehnologije zubotehničkog materijala, koja imaju izuzetnu važnost u današnjem modernom svijetu izrade protetskih nadomjestaka.

Drugi radni dan je kolega Budimir uz asistencija školskog stručnog suradnika Davora Ezgete vršio demonstraciju modelacije i prešanja emax krunica, nanošenja opakera i modernu pripremu nanošenja boja i nanošenje glazure na keramiku. Radnom dijelu tečaja su prisustvovale i kolege iz poliklinike Dubravica iz Vodica i kolege iz Splita i Sinja.

Po pokazanom interesu i pitanjima koja su slijedila tečaj je pokazao izuzeztnu kvalitetu i važnost predavanja o novim modalitetima izrade protetskih nadomjestaka.

Do slijedećeg susreta, srdačno Vas pozdravljam, a dijelić atmosfere Vam donosim u galeriji!

[youtube width=330px]7Ei_1bfsG74[/youtube]

[youtube width=330px]ey92hRdis1E[/youtube]

[youtube width=330px]xQQSuYc54vE[/youtube]

[youtube width=330px]nb7YCAS7f9w[/youtube]

 

Comments are closed.