Akronim: SocEcVet

Temeljem natječaja Agencije za mobilnost u okviru programa Leonardo da Vinci zaključenog 3.2.2012. prijavili smo projekt partnerstva naše škole

Naziv projekta: Integration of Social Economy Skills into VET

Trajanje projekta: 2 godine, 130 učenika i 31 nastavnika

SAŽETAK PROJEKTA

U ovom projektu partnerstva surađuju privatne i državne institucije i strukovne škole iz Litve, Poljske, Turske i Hrvatske. Partnerstvo potiče suradnju među institucijama koje se bave podučavanjem i društveno odgovornim poduzetništvom da bi razvili veze između strukovnih škola i tržišta rada.

Ovo partnerstvo uvodi temu društveno odgovornog gospodartsva u strukovne škole, dobrobiti koje proizlaze iz njega kao i informacije o takvom gospodarstvu u EU. Projekt povećeva svijest učenika o potrebi stjecanja vještina u društveno odgovornom gospodarstvu koje im mogu pomoći po izlasku na tržište rada.

Jednako tako, aktivnosti ciljaju na profesionalni i osobni razvoj nastavnika koji će steći nove vještine i spoznati nove resurse koji vode razvitku kvalitetnog strukovnog obrazovanja.

GLAVNI I SPECIFIČNI CILJEVI

 1. Promovirati dobrobiti društveno odgovornog gospodarstva da bi se u tržište rada uspješno integrirali mladi ljudi koji spadaju u osjetljive skupine (s jednim ili bez oba roditelja, manjine, ruralna i otočna područja
 2. Profesionalni razvoj i školovanje učenika koji su izloženi riziku društvenog isključenjatako da mogu bolje razumjeti mehanizme društveno odgovornog gospodarstva, potrebe lokalne zajednice te tako bili spremniji za promjenjivo tržište rada.
 3. Obuka nastavnika i predstavnika poslodavaca ne bi li usvojili, prilagodili i uporabili znanje o društveno odgovornom gospodarstvu u formalnom i neformalnom obrazovanju.
 4. Unaprjeđenje društveno odgovornog poduzetništva za nastavnike i učenike strukovnog obrazovanja
 5. Postizanje osobnih i profesionalnih ciljeva unutar europskog iskustva u zemljama s različitim tradicijama, kulturama, mentalitetima, jezicima i socio-ekonomskom pozadinom.

KOORDINATOR PROJEKTA

 1. Srednja škola Dental centar Marušić, Split, Hrvatska

PARTNERSKE ORGANIZACIJE I ŠKOLE

 1. Visagino technologijos ir verslo profesinio mokyomo centras; Visaginas, Litva
 2. Rietavas Business Information Centre; Rietavas, Litva
 3. Centrum Kształcenia Ustawicznego; Sosonowiec, Poljska
 4. Fundacja Rozwoju Lubelszczyzny; Lublin, Poljska
 5. Bartin Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi; Bartin, Turska
 6. Arit Çokn Programli Lisesi; Bartin, Turska

Izjava o oslobađanju od odgovornosti:
Ovaj projekt se financira isključivo uz podršku sredstava Europske komisije. Ova objava odražava isključivo stajalište autora objave i Komisija se ne može smatrati odgovornom prilikom uporabe informacija koje se u njoj nalaze.
Disclaimer:
This project has been funded with support from the European Commission. This publication [communication] reflects the views only of the author, and the Commission cannot be held responsible for any use which may be made of the information contained therein.
 

Comments are closed.