BIOKOVKA – STRUČNA EDUKACIJA 2012

Kao i u posljednjih nekoliko godina i ove godine nam je bila želja organizirati stručnu edukaciju u Specijalnoj bolnici za medicinsku rehabilitaciju „Biokovka“- Makarska, a sve u namjeri da naši učenici prodube svoja znanja i vještine o zanimanju za koje se školuju.

Već dugi niz godina navedena bolnica je naša suradna ustanova koja broji iznimno veliki broj stručnjaka u području fizikalne terapije i rehabilitacije, kako liječnika tako i fizioterapeuta, a i broj bolesnika koji koriste njihove usluge nije zanemariv.

Upravo iz prethodno navedenog smatramo kako je organiziranje stručne edukacije u ovoj ustanovi idealan način da naši učenici pod nadzorom i uputama vrhunskih stručnjaka sudjeluju u radu i direktnom rehabilitacijskom procesu bolesnika i na taj način primjene i prodube sva teoretska i praktična znanja koja su usvojili u svom dosadašnjem obrazovanju.

Stručna edukacija održala se u razdoblju od 6.12. 2012.do 8.12.2012. godine (od četvrtka do subote) za učenike četvrtog razreda fizioterapeutskih tehničara.

Tijekom perioda provedenog na edukaciji učenici su bili pod pratnjom i budnim okom naše djelatnice, nastavnice Katije Delaš, vft.

Nastava se odvijala kroz tri dana, a bila je organizirana na slijedeći način:

Od 8.00- 14.00 sati – PRAKTIČNA NASTAVA ( koja je obuhvaćala rad na različitim odjelima te tako proširila vidike učenicima o dijapazonu njihovog budućeg radnog djelovanja)

Od 16.00- 17.30sati – STRUČNA PREDAVANJA (kojima su učenici bili informirani o novim načinima liječenja, od kojih ih je jako dojmila primjena kineziotapinga u fizikalnoj terapiji)

Moramo napomenuti da su učenici nakon provedene edukacije imali samo riječi hvale, kako za stručnjake s kojima su se susreli i imali prilike razgovarat tako i o ugodnom ozračju i predivnoj atmosferi koju su tamo imali prilike doživjeti. Ponekim učenicima su se nakon edukacije otvorili novi vidici za njihovu budućnost, tako npr. neki su nakon viđenog rada sa djecom s poremećajem u rastu i razvoju zaželjeli se usmjeriti upravo u tom pravcu u budućem obrazovanju.

Djelić atmosfere provedene na stručnoj edukaciji donosimo Vam u fotogaleriji:

 

Comments are closed.